פרוסות חציל אפויות וסלט ירוקים

עד שעה

חומרים:

4-6 מנות

2 חצילים בינוניים

2 כפות שמן זית

½ כפית מלח

½ כפית פלפל שחור גרוס

½ צרור פטרוזיליה קצוצה

½ צרור כוסברה קצוצה

2 גבעולי בצל ירוק קצוץ

3 גבעולי נענע קצוץ

¼ צרור שמיר קצוץ

100 גרם שקדים שלמים שבורים קלויים

לתוספת:

2 נקטרינות / רימונים / מנגו חתוך לקוביות קטנות / חמוציות מיובשות

צ’ילי טרי קצוץ

רוטב:

מיץ לימון lemon tree

2 כפות שמן זית

½ כפית מלח

כפית סילאן / מייפל

כפית רכז רימונים

אופן הכנה:

  1. מחממים תנור ל-200 מעלות.
  2. מקלפים את החציל, ופורסים אותו לאורכו בעובי 1 ס״מ, מורחים קלות בשמן זית, או מרססים, מפזרים מלח-פלפל וטימין מיובש.
  3. אופים את החצילים 12 דקות לקבלת גוון זהוב, במידה וצריך להפוך כי הצד התחתון לא קיבל מספיק צבע, הופכים ואופים עוד-5 דקות.

סלט ירוקים:

  1. משרים את הירוקים במים ומנקים משאריות חול.
  2. קוצצים את הירוקים ומערבבים יחד.
  3. שמים את מרכיבי הרוטב בצנצנת סוגרים ומנערים היטב, טועמים ומתקנים תיבול.
  4. מערבבים את הירוקים הקצוצים עם הרוטב, מסדרים את החצילים על צלחת הגשה, עורמים סלט קצוץ על כל חציל, מוסיפים אחת מהתוספות ומגישים.