פשטידת בצל

עד שעה

חומרים:

  • 100 גרם חמאה
  • 6 בצלים גדולים קצוצים
  • כוס שמנת לבישול
  • 4 ביצים
  • 150 גרם גבינת גאודה מגוררת
  • 4 כפות קמח תופח
  • כף קורנפלור
  • ¼ כפית מיורן טרי או מיובש
  • אגוז מוסקט
  • מלח, פלפל לבן
  • ספריי שמן לשימון התבנית
  • 100 גרם גבינת קשקבל מגוררת לפיזור לפני ההגשה

אופן הכנה:

1. מחממים תנור לחום בינוני של 180 מעלות.
2. במחבת רחבה ממיסים את החמאה ומטגנים בה את הבצלים.
3. כשהבצלים שקופים מוסיפים את השמנת ומבשלים במשך 2-3 דקות
4. מעבירים את הבצל כולו לקערה גדולה, אליה מוסיפים את הביצים, הגבינה המגוררת, הקמח, הקורנפלור והתבלינים.
5. משמנים תבנית, יוצקים את הבלילה לתבנית ואופים כ- 45 דקות.
6. מפזרים מלמעלה את  הקשקבל ומגישים.

*תבנית בקוטר 22 ס”מ