צלי כתף, פירות יבשים, מקלות קינמון ויין

עד שעה

חומרים:

  • 800 גרם צלי כתף
  • לפירות יבשים:
  • 5 משמשים
  • 5 שזיפים מגולענים
  • חופן צימוקים
  • חופן אגוזי מלך
  • חופן שקדים
  • חופן קשיו
  • חופן פקאן
  • 4 מקלות קינמון של
  • 1 כפית שטוחה של קינמון טחון
  • 1/4 רבע כפית אגוז מוסקט
  • 1 כף שטוחה של מלח
  • 1/4 כפית בהרט תבליני מימון
  • 2 שיני שום שלמות
  • 1 כף סילאן
  • 1 בצל גדול פרוס לרצועות
  • 3 כפות שמן זית
  • 1 כוס וחצי יין אדום
  • 1/2 1 כוס מים רותחים

אופן הכנה:

ראש השנה הוא סיבה מצויינת להכין את הסיר הבא, הוא יגנוב את ההצגה וימתיק את בואה של השנה החדשה עבורכם ועבור יקירכם

1. חותכים את הבשר לריבועים בעובי של כ 3 ס”מ.

2. מטגנים בשמן זית את הבשר משני צידיו עד השחמה ומניחים בצלחת בצד.

3. מטגנים (באותו שמן) את הבצל עד שיהיה מעט שקוף, מוסיפים סילאן ושלושת רבע מהכמות של הפירות היבשים ומקלות הקינמון (את השאר מוסיפים לקראת סוף הבישול).

4. מוסיפים את הבשר ואת התבלינים.

5. מוסיפים את היין ומביאים לרתיחה.

6. מוסיפים את המים ומביאים שוב לרתיחה.

7. מעבירים את האש ללהבה נמוכה ומבשלים על אש נמוכה עם מכסה כשלוש שעות.

8. מוסיפים את הפירות היבשים שהנחנו בצד, מבשלים ביחד עוד כעשרים דקות.