קציצות ברוטב עגבניות

עד שעה

חומרים:

לקציצות:

500 גרם בשר בקר טחון

1 בצל בינוני

3 שיני שום

¼ צרור פטרוזיליה

כפית מלח

½ כפית פלפל שחור גרוס

½ קישוא מגורר דק

3 כפות שיבולת שועל טחונה / קמח עדשים / פירורי לחם

לרוטב:

2 פחיות עגבניות מרוסקות

3 כפות שמן זית

כף מייפל

2-3 גרגירי פלפל אנגלי שלם

2 עלי דפנה

כפית חומץ תפוחים

כף  מלח שטוחה

1/2 1 מים רותחים

להגשה:

עלי בזיליקום

אופן הכנה:

הכנת הקציצות:

  1. קוצצים בצל קישוא ושום במעבד מזון, מוסיפים פטרוזיליה.
  2. בקערה מערבבים, בשר טחון, בצל ופטרוזיליה, שיבולת שועל, שמן זית, מלח, פלפל. מערבבים לאחידות ומניחים במקרר למנוחה חצי שעה. כדי שהבשר יתייצב ואפשר יהיה לעבוד איתו.
  3. יוצרים כדורים קטנים בגודל פינג פונג.

הכנת הרוטב:

  1. בסיר נמוך ורחב מזהיבים קלות שום וצ’ילי, מוסיפים עגבניות מרוסקות ומערבבים.
  2. מוסיפים את המייפל, אורגנו, מלח, עלי דפנה, פלפל אנגלי ומערבבים, מביאים לרתיחה וממשיכים לבשל על אש נמוכה, מוסיפים כוס וחצי מים רותחים ומערבבים. טועמים ומתקנים תיבול אם צריך.
  3. מניחים את הקציצות בתוך הרוטב, הרוטב צריך כמעט לכסות את הקציצות. מביאים את הרוטב לרתיחה ומנמיכים, מבשלים 40-50 דקות. מידי פעם מטים את הסיר קצת ובעזרת כף מרטיבים את הקציצות ברוטב.
  4. מוסיפים מספר עלי בזיליקום טריים ומגישים לצד אורז לבן/ פירה תפוח אדמה/ פסטה.