לקציצות:
לרוטב:
1. בקערה מערבבים את כל המרכיבים של הקציצות. מכדררים את התערובת לקציצות בגודל בינוני. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-150 מעלות כ-7 דקות.
2. בסיר רחב ונמוך שמים כרבע כוס שמן.
3. מטגנים את החומוס עם פלפל שושקה ומוסיפים תוך כדי ערבוב פלפל חריף, שום, כוסברה ורסק. (לפי הסדר בו הדברים כתובים).
4. מוסיפים את המים הרותחים ומסדרים את הקציצות בתוך הסיר בעודו מבעבע על אש בינונית.
5. מסובבים את הסיר בתנועה מעגלית שהרוטב יכסה את כל הקציצות, במידה ואין מספיק רוטב מוסיפים עוד קצת מים רותחים (בהדרגתיות להתחיל מחצי כוס ואם יש צורך מוסיפים עוד).
6. מבשלים עם מכסה סגור למחצה כ-15 דקות.
*לפני ההגשה מפזרים כוסברה טרייה.