שווארמה פרגית בעלי חסה

עד שעה

חומרים:

(4-6 מנות)

לתערובת תיבול לפרגיות:

8 פרגיות טריות נקיות

2 כפיות זרעי כוסברה

1 כפית כורכום

½ כפית פלפל שחור גרוס

½ כפית זרעי כמון

1 כפית מלח ים אטלנטי

קמצוץ קינמון

לחסה:

2 ראשי חסה אייסברג

4 כפות שמן זית

2 כוסות עגבניות שרי

הצעת הגשה:

עגבניות שרי חתוכות

טחינה

עמבה

אופן הכנה:

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור ל-220 מעלות.
  2. מערבבים את הפרגיות עם התבלינים ומניחים במקרר מכוסה לפחות שעה. עדיף להכין כמה שעות לפני כדי שהטעמים ייספגו.
  3. מחממים מחבת ברזל כבדה, צורבים את הפרגיות 2-3 דקות מכל צד ומניחים בצד. מעבירים לתנור שחומם מראש ואופים 5 דקות.
  4. בעזרת סכין שף, פורסים את הפרגיות לפרוסות דקות

הגשה:

  1. מפרידים עלי אייסברג ויוצרים בעזרת שני עלים מעין מפיתה.
  2. ממלאים בשווארמה, עגבניות שרי, טחינה, סחוג ועמבה, מקשטים בעלי פטרוזיליה.