שיפודי ירקות ופרגית

עד שעה

חומרים:

ל-8 שיפודים

500 גרם פרגית חתוכה לקוביות

2 עצי ברוקולי קטנים מפורקים לפרחים קטנים

גמבה אדומה חתוכה לקוביות

בצל סגול חתוך לרבעים (מפרקים ל2 שכבות בצל)

20 עגבניות שרי

¼ כרובית מפורקת לפרחים קטנים

בטטה חתוכה לריבועים בעובי 1/2 ס״מ

4 כפות שמן זית

2 כפות תיבול לפרגיות

½  כפית פלפל שחור גרוס

אופן הכנה:

  1. מערבבים את הפרגיות עם כף שמן זית וכף תבלין לפרגיות ומערבבים (אפשר לתת לזה לעמוד כמה שעות במקרר לספיגת טעמים).
  2. מזליפים שמן זית על הירקות ומפזרים תבלין לפרגיות.
  3. משפדים בירקות ועוף, 2-3 ירקות ואז עוף וחוזר חלילה, המהות של השיפוד שהוא משלב מגוון צבעים של ירקות ומהווה ארוחה מזינה.

אפייה:

  1. מחממים תנור ל-250 מעלות.
  2. אופים 8 דקות, הופכים את השיפודים וצולים עוד 8 דקות.
  3. 3 דקות אחרונות הופכים ממצב טורבו למצב גריל לקבלת גוון שרוף מעט כמו במנגל.

הטיפ של מימון!

ניתן להשתמש בשיפודי עץ או ברזל, את שיפודי הברזל שוטפים מעט במים שלא יישרפו בעת האפייה.